Ялинкові прикраси

Традиція прикрашання новорічної ялинки різними іграшками, в тому числі і ялинковими кулями, бере свій початок в Німеччині 16-го століття. В ті часи християни в Німеччині вперше почали святкувати Різдво, приносячи в свої будинки ялинки, прикрашені свічками. Однак, традиційні в наш час ялинкові прикраси з’явилися тільки в 19-му столітті, коли почало розвиватися їх масове виробництво в тому вигляді, який ми бачимо сьогодні.

Першими прикрасами новорічної ялинки були яблука і горіхи. Пізніше, німці стали використовувати і інші фрукти, випічку у вигляді сердець, зірок, дзвіночків і ангелів. Паперові гірлянди і фольга також набирали свою популярність.

Пізніше розвиток технологій друку розкрив величезні можливості з декорування ялинкових прикрас, а ялинкові кулі стали популярною основою для промо-продукції і корпоративних сувенірів.

Найбільш популярними типовими розмірами ялинкових куль для нанесення логотипу чи іншого зображення є діаметр 60, 70, 80, 100 і 120 мм.

Сучасні технології виробництва ялинкових кульок дозволяють використовувати низку матеріалів: 

  • скло
  • пластик 
  • скловолокно 

За особливостями поверхні ялинкові кулі для друку логотипу чи зображення можна умовно розділити на три популярний групи: 

  • глянцеві 
  • матові 
  • оксамитові (флоковані)

Для нанесення логотипів на ялинкові кулі традиційно застосовуються технології тамподруку, кругового шовкотрафарету і холодної деколі. Кожна з них має особливості:

  1. Технологія тамподруку дозволяє наносити до 4-х кольорів, однак має обмеження за розміром нанесення через можливість спотворення зображення при охопленні виробу тампоном.
  2. Технологія кругового трафарету застосовується у разі необхідності нанесення зображення уздовж всього “екватора” ялинкової кульки. Технологічні труднощі при наведеному способі нанесення полягають складнощах при поєднанні кількох кольорів. Також існує обмеження за висотою нанесення, поскільки трафаретний друк від початку не розрахований на роботу з “опуклими” поверхнями. Однак дана технологія має одну незаперечну перевагу — можливість при друці використовувати спеціальні фарби та ефекти, наприклад, блискітки.
  3. Холодна деколь — популярна технологія для повнокольорового нанесення фотоякості, що не має обмежень по співвідношенню тираж / вартість нанесення. Іншими словами — за допомогою даної технології можна виготовляти навіть одиничні екземпляри, або тиражі з індивідуальними, персоналізованими зображеннями.
  4. Також останнім часом стала популярною технологія брендування ялинкових куль термоусадковою плівкою з повнокольоровим зображенням фотографічної якості. Ця технологія дозволяє покривати зображенням будь-якої складності всю поверхню кулі.

Подарункова упаковка для ялинкових куль, особливо для скляних — обов’язкова умова. І не тільки з естетичної точки зору, але і з питань безпеки при зберіганні та транспортуванні.

Зазвичай для упаковки більш тиражної промо-продукції використовують недорогі варіанти з пластику і картону. В пластикові тубуси можна упакувати ялинкові кулі як поштучно, так і партіями по 3-6-12-18 штук. Так само і з картонною упаковкою — є варіанти для індивідуальної упаковки й  упаковки партії продукції.

Для упаковки ялинкових куль в якості корпоративних бізнес-сувенірів використовується дорожча ексклюзивна упаковка. В першу чергу — це дерев’яні шкатулки та коробки. Вони виготовляються за індивідуальним замовленням, з різного виду деревини, з різним декоруванням та брендуванням.

Важливу роль в упаковці посідає наповнювач. Крім функцій безпеки при зберіганні ялинкових куль, він виконує також і святкову естетичну функцію. Особливо, якщо ви використовуєте ексклюзивну упаковку. Традиційно в якості наповнювача використовується сизаль (спочатку це натуральне грубе волокно, що отримується з листя рослини Agava sisolana, але сьогодні сизаль може бути як натуральною, так і синтетичною), кольорове пір’я і паперова стружка.

Розвиток як технологій виробництва, так самої ідеї ялинкових прикрас призвів до того, що ялинкові кулі, крім традиційного виробу, стають оригінальними сувенірами та подарунками.

Так, ми можемо запропонувати, наприклад, ялинкові кулі-шкатулки. Виглядаючи зовні повністю як традиційне ялинкова прикраса, ці кулі розкриваються на дві частини, що дозволяє приховувати всередині приємні сюрпризи — солодощі, цукерки, записки з побажаннями або навіть невеликі сувеніри.

Також дуже популярні в наш час ялинкові кулі під поліграфічну вставку. Вони дають можливість вставляти в спеціальне віконце фотографії або картинки, роблячи цю продукцію абсолютно оригінальною та персональною.

Окремо можна виділити ялинкові кулі та іграшки з підсвіткою. Світлодіодна підсвітка, зі змінними кольорами світіння зробить такі кульки неймовірно красивими прикрасами на ялинці, особливо в темряві.

Вибираючи ялинкові іграшки, потрібно орієнтуватися не тільки на їх вартість і красу, в першу чергу потрібно вибирати якісні та безпечні ялинкові прикраси.

Ялинкові іграшки не повинні нести в собі небезпеку щодо життя людини. Бути безпечною — це значить бути високої якості. Про високу якість товару може свідчити наявність сертифіката якості, який зазвичай є у продавця ялинкових іграшок та й не тільки.

Типографія Салютіс виконує друк на ялинкових кулях та інших ялинкових прикрасах. Зверніться до нас через форму зворотнього зв’язку на сайті чи зателефонуйте. Ми допоможемо розробити дизайн, виконаємо друк швидко та якісно за прийнятною ціною.

Останні продукти